Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisis dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, a la nostra Política de galetes

Visit-Reus.com
Oci, turisme i cap de setmana

Reus / Notícies / Actualitat

El passatge de vianants per accedir a la cala de la Vinya de Salou ha estat remodelat

Imatge de la inauguració del nou passatge del Pinatell



Salou. Costa Daurada. 19 juny 2018. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha inaugurat el remodelat passatge per als vianants que accedeixin a la cala de la Vinya, a Salou, que la uneix al carrer Punta del Cavall. Es tracta d'un passatge al qual s'ha posat el nom de Pinatell. Es va aprofitar aquesta actuació per realitzar un reordenament de la zona, i diverses millores, com la duta a terme en un parc infantil proper.

Granados, ha volgut destacar “la importància d’ordenar aquesta zona ampliant les voreres i incorporant continuïtat homogènia al pas; alhora que milloren els accessos a les cales, per tal que aquestes siguin més accessibles”. L’alcalde també manifesta que “la zona també ha estat objecte de treballs de condicionament i rehabilitació, integrant i protegint les àrees de bosc autòcton per on transcorre, suposant una actuació de recuperació d’una zona verda pública per a ús dels vianants”. El pròxim pas es sumar al que avui inaugurem, les 2 hectàrees de zona verda de l'entorn de l'esglesia Sant Jordi per tal de dinamitzar la zona i recuperar els espais verds del Cap Salou ja que es tracta d'un gran espai natural i paissatgistic a tenir en compte, i que en un futur serà un gran parc verd que unirà el centre de l'urbanització de Cap Salou amb les platges.

El regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, ha explicat que “inicialment ja existia un pas públic, en el qual s’hi han dut a terme petits arranjaments durant anys, el que feia necessària una actuació global”.

Les obres han comptat amb un pressupost total de 98.610,67€, que s’han destinant a la remodelació del pas actual amb la formació de nous trams d’escala i la creació d’un replà a mig tram per escurçar el tram únic actual. També s’ha dut a terme la construcció d’un camí alternatiu adaptat pel mig de la massa boscosa que s’ha realitzat en dos trams diferents; d’una banda a les escales superiors s’hi ha col·locat un pont de fusta per salvar el barranc i que s’adapta al terreny entre el llindar de l’edifici Oromar i el carrer Cala Font; i el segon tram on s’ha desenvolupat entre el parc del carrer Punta de Cavall i el carrer Cala Font, adaptant-se també al terreny. A més, s’ha adequat un pas de vianants entre els dos trams d’escala del pas i s’han ampliat d’alguns trams de les voreres per facilitar la continuïtat i l’accés a la Cala del Pinatell, Cala Vinya i Cala Font.

Aquests treballs han consistit en la realització d’una nova pavimentació, en la formació d’escales, entre altres tasques, i en la realització d’un pas adaptat en el terreny amb l’objectiu d’integrar-lo en l’entorn natural per tal d’evitar els dos trams d’escala existents i una intervenció agressiva amb el medi.



Etiquetes: salou, costa daurada, infraestructures
SOL·LICITAR MÉS INFORMACIÓ PER CORREU ELECTRÒNIC
* Nom i Cognoms * Consulta
Telèfon
* Correo Electrònic
*Accepto les Condicions d'Ús
*
Tornar
Reserva d'hotels
+ Visit-Reus.com